Att vårda sina ögonfransar

Hur tar man hand om ögonfransarna ordentligt?

Våra egna ögonfransar är ganska starka, men det finns många faktorer som kan försämra deras skick och tillväxt (cirka 1 mm/månad). Som tur är finns det metoder och produkter som förbättrar både fransarnas tillväxt och utseende. Det finns också produkter vi bör undvika, och i den här artikeln går vi igenom de viktigaste råden.

1. Var försiktig!

De flesta tänker nog inte på hur ofta vi gnuggar oss i ögonen, eller hur intensiv vår sminkborttagning är. Ögonfransarna mår inte bra av friktion. Det kan skada folliklarnas kärna och få ögonfransarna att falla av. Därför bör du vara försiktig och inte gnugga eller dra i dem. Var också försiktig när du tvättar bort smink.

2. Kompromissa inte med mascara

När du väljer mascara bör du inte låta lockpriser eller recensioner lura dig. Välj en mascara med borste av silikon, vars form minskar kladd och förenklar formandet av fransarna. En mascara bör inte innehålla PPD, nickel, polyester eller perlon, eftersom dessa ingredienser skadar både ögonen och fransarna. En bra mascara bör innehålla naturliga ämnen som vårdar ögonfransarna och stimulerar deras återväxt under hela dagen.

3. Kontrollera mascarans kvalitet

Köp aldrig en mascara som redan kan ha öppnats eller använts, eftersom dess kvalitet snabbt kan försämras. Välj en förseglad förpackning, till exempel en specialutgåva. Annars finns det en risk att du applicerar gammal mascara, vilket kan leda till stora skador på ögonfransarna.

4. Använd ett ögonfransbalsam

Det finns många produkter som vårdar ögonfransarna och gör dem starkare. Läs undersökningar och recensioner noga för att hitta den bästa för just dig. Det bästa balsamet kan ge dina fransar nytt liv på bara en månad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*