Blått, grönt eller lila? Färgad mascara

Färgad mascara är ett intressant alternativ till klassisk svart mascara. De kanske inte passar för varje vardagligt tillfälle, men de kan definitivt liva upp en utekväll! Börja med att testa en mörkare nyans. Om effekten lever upp till förväntningarna kan du fortsätta experimentera. Så vilken färg ska vi välja? Hur anpassar man sin mascara efter just vårt eget utseende? När passar egentligen färgad mascara att använda, och vad kan vi välja mellan?

Att välja färgad mascara

När det gäller mascara är det viktigt att välja rätt färg. Om vi begår ett misstag första gången vi provar är det lätt att ge upp hoppet. Därför rekommenderar vi att man börjar någorlunda konservativt, till exempel med blått, lila eller mörkgrönt.

Att anpassa mascara efter sig själv

När du väljer en färgad mascara är det bäst att strunta i trender och utgå från dig själv och ditt eget utseende. Om rosa inte passar dig spelar det faktiskt ingen roll om alla andra bär rosa. Analysera istället vilken färg som passar just dina ögon, ditt hår och ditt utseende. Naturligtvis ska du också välja något som passar just din stil och smak.

En bra nyhet är att blå mascara passar i princip alla hårfärger och ögonfärger. När den universella mascaran appliceras på rätt sätt kan de ha en ögonöppnande effekt som ger dig extra djup. Lila mascara är ett bra val för blåögda och grönögda kvinnor. Brunögda kvinnor kan med fördel välja grön mascara.

Det är inte bara själva färgen som spelar roll, utan också nyansen du väljer. Vissa kvinnor passar bättre i mörkgrönt medan andra föredrar ljust och neonfärgat. Ju mer neutral en färg är, desto mer flerfunktionell är den. Det innebär att den kan användas vid fler och fler tillfällen. Ljusa och livliga färger passar däremot bättre vid festliga tillfällen, men vi rekommenderar att du inte täcker hela ögonfransen med färgen. Låt färgen istället vara pricken över i!

Att blanda flera färger är inte heller en bra idé. En färg räcker gott och väl när det gäller ögonfransar. Välj gärna en färg som matchar dina kläder. På så sätt uppnår du två mål samtidigt: för det första har du en sminkning som sticker ut från mängden, och för det andra har du en stil som drar till sig uppmärksamhet på ett bra sätt.

Matcha mascara med smink

Om du regelbundet använder färgad mascara vill du förmodligen använda tonat smink. Ögonskugga är oftast inte nödvändigt. En eyeliner räcker gott, gärna i samma färg som mascaran.

Hur använder man färgad mascara?

Många tycker att färgad mascara är för vågat och iögonfallande, men faktum är att man inte behöver täcka hela fransarna med färgen. Du kan till exempel måla de övre fransarnas toppar, individuella fransar, eller använda färgad mascara på de nedre och vanliga mascara på de övre. Experimentera lite för att hitta en metod som passar just dig!

När kan man använda färgad mascara?

De flesta använder inte färgad mascara dagligen, såvida det inte ingår i yrket. Om du vill se lite mer diskret ut kan du välja en rimlig mängd av en mörkare nyans. Vågat färgade fransar passar bättre på fester och nattklubbar. Om du matchar den färgade mascaran med resten av din sminkning och kläderna kommer du utan tvekan ha en stil som passar perfekt på helgkvällar och festliga tillfällen!

Färger

Mascara finns i ett stort utbud färger och nyanser. Blå mascara verkar vara det mest populära valet, men du kan enkelt hitta grönt, lila och rosa också. Plommonfärgad mascara är nästan lika populär och effektiv som den blå, så vi rekommenderar att du provar den också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*