Drömfransar: Tips och trick för perfekt målade ögonfransar

Drömmer du om ögonfransar med fantastisk längd och volym, men ser nedtyngda och fläckiga fransar i spegeln? Nu kan drömmen bli sann! Med hjälp av våra tips och trick kan du alltid få fantastiska ögonfransar som gör dig till en äkta stjärna!

PERFEKT MASCARA: TIPS OCH TRICK

  1. Börja med att måla det nedre ögonlocket. På så sätt kan du vara säker på att de övre fransarna inte ändrar formen du lagt flera minuter på att fixa.
  2. Fokusera lite extra på fransarnas toppar. Innan du börjar måla hela fransarna kan du ta lite extra färg på topparna, och enbart på topparna. Håll borsten vertikalt och måla topparna i ett snabbt, stadigt drag. Detta gör att fransarna ser extra långa ut. Först när topparna har torkat kan du gå vidare och täcka hela fransarna med färg.
  3. Ta hand om borsten. Fasttorkade mascaraklumpar i borsten kan förstöra till och med den mest noggranna sminkningen. För att slippa klumpar och problem bör du tvätta mascaraborsten minst två gånger i månaden. Använd varmt vatten eller en hypoallergen lotion för att rengöra borsten.
  4. Rör borsten i sicksack för att täcka fransarna med mascara. Låt borsten fånga fransarna redan vid rötterna, och rör sedan borsten uppåt och sidledes. Detta gör dels att mascaran målar fransarna som avsett, men också att den separerar dem på ett snyggt sätt. Resultatet blir ögonfransar som ser längre och tjockare ut.
  5. Maximal volym kan uppnås med en ögonfranstång, men den bör bara användas vid speciella tillfällen. För att ge fransarna fin form som håller länge bör du använda en vattenfast mascara. Den torkar snabbare och ger ett mer långvarigt resultat. Applicera ett lager vattenfast mascara och vänta en liten stund innan du använder ögonfranstången för att uppnå önskad volym. Kom ihåg att vara mycket försiktig när du kniper om fransarna. Avsluta med ett lager av din vanliga mascara. Voilà!
  6. Vill du se lite fräck ut? I så fall är mascara ett bra val, men använd den på ett annorlunda sätt. Börja med att öka mängden mascara i ögats yttre vrår, men var försiktig i de inre vrårna. Detta gör att du får en slags fjärilseffekt som är både fin och flirtig. Om du vill öka effekten kan du även applicera eyeliner längs franslinjen. Detta ger ögonen en vackrare form och får fransarna att se mycket tjockare ut.
  7. Om du vill öppna ögonen bör du applicera mascara på samtliga fransar, inklusive de små ögonfransarna på det nedre ögonlocket. Detta får ögonen att se större ut och skapar en mer enhetlig, rundad form.
  8. Om du har korta fransar som du vill förlänga eller framhäva bör du inte använda en svart ögonpenna. Detta får nämligen ögonfransarna att försvinna i den svarta bakgrunden. Välj istället en ljus ögonpenna som gör att till och med dina kortaste ögonfransar syns bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*