Ögonfransförlängningar: De bästa metoderna för snygga fransar!

Ögonfransbehandlingar är ett bekvämt val. Med hjälp av dem kan vi spara tid och slippa sminka oss lika mycket. Om du vill göra en sådan behandling är det viktigt att välja rätt metod: 1:1 eller volym? Läs vidare för att se vad skillnaden är!

Ögonfransbehandlingar blev populära när kändisar började göra dem, och är numera en av de mest populära sorters behandlingar. Många kvinnor uppskattar chansen att se bättre ut. Andra gör det för att spara tid, eftersom man inte längre behöver använda mascara.

En bekväm vardag

Varför förlänga fransarna när du kan använda lösögonfransar? De är populära, men används främst av kvinnor som redan har naturligt vackra fransar och som helst enkelt vill framhäva sin skönhet då och då. De andra väljer en professionell behandling på salong. Det ger ett längre resultat: i genomsnitt ett par veckor, men om du tar hand om fransarna ordentligt kan effekten vara i upp till två månader. En enda behandling kan alltså ge dig ett perfekt utseende dygnet runt, utan mascara och irriterande sminkborttagning. Ögonfransförlängningar ger alltså en bekvämlighet som varken mascara eller lösögonfransar kan tillhandahålla.

Vanliga metoder för ögonfransförlängning

  1. Naturligt. Dessa fransar görs av minkpäls från Sibirien. Materialet är tunt, lätt och ömtåligt, vilket ger en naturlig effekt. Pälsen tynger inte ner våra egna fransar. De är ungefär lika tjocka och långa som naturliga fransar. Veganer och personer med pälsallergi ska naturligtvis inte välja den här sortens fransar.
  2. Silke. Den här sortens fransar kommer från silkesprotein, vilket innebär att de också är animaliska. Silkesfransar har en naturlig känsla, är lätta, och tynger inte ner fransarna. Resultatet är alltså naturligt här med. Den största nackdelen med silkesfransar är att de behöver kammas ibland, eftersom sömn och andra aktiviteter kan få dem att trassla ihop sig.
  3. Syntetiska fransar. Dessa görs i plast och ska påminna om naturliga fransar, men formen gör att det ser konstgjort ut. Fördelen med syntetiska fransar är det stora utbudet färger, volym, längd och former. Syntetiska fransar orsakar ingen irritation, men de är mindre elastiska än naturliga fransar och kan därför trassla ihop sig.

Ögonfransförlängningar: Populära metoder

När du besöker en skönhetssalong för första gången är det bra om du har realistiska förväntningar. Stylisten hjälper dig hitta fransar som passar just dina egna fransars form, volym och tjocklek. På så sätt slipper du en överdriven effekt. Det kostar lite extra, men den exakta kostnaden varierar beroende på vilken metod du väljer.

1:1-metoden

Detta är den enklaste, billigaste och förmodligen den mest populära metoden. Numera har metoden varit populär i flera år, och trenden ser inte ut att vända.

Här använder man enbart individuella fransar – man limmar helt enkelt fast en falsk ögonfrans på en av dina egna fransar. Beroende på just dina behov och önskemål kan du limma fast dem vid varje frans eller bara vid vissa. Effekten blir mer eller mindre naturlig och varierar beroende på tjockleken, längden och färgen du väljer.

2:1-metoden

2D-fransar är den första volymmetoden. Den ger mer uttrycksfulla effekter än 1:1-metoden, men kostar mer än den föregående. Här limmar man fast två fransar på en av dina egna: en ovanpå och en på undersidan. Eftersom det blir stor belastning på den naturliga fransen rekommenderas endast minkfransar för den här metoden.

3:1-metoden

En annan variant är 3D-fransar. Metoden har både fördelar (uttrycksfulla, fantastiska effekter) och nackdelar (den tynger ner fransarna). Som du säkert förstår på namnet innebär 3:1-metoden att man fäster tre lösögonfransar på en naturlig. Även här rekommenderas naturliga, lätta fransar av minkpäls. Här är det viktigt att man inte fäster på varje ögonfrans, utan bara på de som klarar av tyngden. Effekten blir spektakulär!

Blandad förlängning

Är du osäker? I så fall är det här en bra metod att uppnå det resultat du behöver och drömmer om. Den blandade förlängningen innebär att man fäster lösögonfransar i varierande mängd. På de tjockaste fransarna kan man använda 3:1-metoden, medan de svagaste får nöja sig med en. Mellanfransarna kan bära två syntetiska fransarna. Den här behandlingen är mycket mer tidskrävande, men resultatet blir också fantastiskt! Naturliga fransar är inom räckhåll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*