Vackra, långa fransar: Hemligheten bakom lösögonfransar

Alla kvinnor drömmer om vackra, långa ögonfransar. Tyvärr lever inte alla mascaror upp till drömmen. Generellt sett beror mascarans förlängande effekt på dess innehåll. Fransarnas tillväxt stimuleras av ämnen som frö från sojabönan och arginin, två ämnen som vårdar håret. Om du vill se en omedelbar effekt är det däremot bättre att välja lösögonfransar. Vilka olika sorter kan vi välja mellan?

Lösögonfransar kan appliceras av vem som helst framför spegeln, men det är bäst att uppsöka en professionell salong. Där kan stylisten hjälpa dig välja en sort som passar just dig. Behandlingen tar 1,5 – 3 timmar och effekten varar i upp till sex veckor. För bästa resultat bör du fylla på fransarna var tredje vecka. Du kan färga dem mörkare med henna innan behandlingen, eftersom detta gör det lättare att separera fransarna från varandra. Lösögonfransarna fästs cirka en millimeter ovanför den naturliga ögonfranslinjen.

Olika sorters lösögonfransar

Silke

Varje frans görs av silkesprotein som får fransarna att böja sig på ett naturligt sätt. Fransarna är lätta och tynger inte ner dina naturliga. Dock böjer de sig ofta för mycket när du sover, men detta kan du ordna genom att kamma genom dem varje morgon.

Sibirisk mink

Dessa ögonfransar har samma tjocklek men olika längd, vilket ger dig en naturlig look. De är väldigt lätta och tynger inte ner dina egna fransar. Dock ska du naturligtvis inte använda den här sorten om du är allergisk mot minkpäls eller mot vattenfast mascara.

Syntetiska fransar

Den här sortens fransar finns i alla sorters tjocklek, längd och volym. Därför är det lätt att hitta något som passar just dig. Till skillnad från andra typer orsakar de inga allergiska besvär eller reaktioner. Tyvärr är de inte så flexibla och trasslar lätt till sig, så fransarna kan skadas när du försöker fixa dem.

Är lösögonfransar värt besväret?

Lösögonfransar är en bra lösning för kvinnor med korta, tunna ögonfransar som vill se extra fina ut på en tillställning eller liknande. De har inte tid med serum som stärker de naturliga fransarna. I alla andra fall är det bättre med en mascara av god kvalitet. På så sätt förbättrar man både ögonfransarnas utseende och deras egenskaper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*