Vackra, långa ögonfransar: Allt om ögonfransförlängningar

Ögonfransförlängningar är ett perfekt sätt att öka våra naturliga fransars längd och volym. Det är dessutom ett smidigt sätt att slippa använda mascara eller lösögonfransar varje dag. Men vad är egentligen en ögonfransförlängning? Hur gör man, och vad kostar det? Finns det något som talar emot behandlingen? Läs svaren och allt annat du behöver veta här!

Vad är ögonfransförlängning?

En ögonfransförlängning är en kosmetisk behandling där vi fäster en konstgjord ögonfrans vid en av våra egna. Detta är svårare än att använda de lösögonfransar vi köper och applicerar hemma. Ögonfransförlängning kräver varsamhet, erfarenhet, och en god hygienisk standard. Fransarna ska ju trots allt appliceras direkt på ögonlocken, som skyddar våra mycket känsliga ögon. Därför bör endast en utbildad person utföra behandlingen.

För att minska risken för irritation och allergiska reaktioner mot limmet fästs de konstgjorda fransarna cirka en millimeter från den naturliga ögonfranslinjen.

Ögonfransförlängning: Metoder

De vanligaste metoderna är 1:1, 2:1 och 3:1. Även 4:1 förekommer, precis som 10:1. Samtliga dessa metoder baseras på samma teknik: man fäster ett visst antal konstgjorda fransar vid en naturlig ögonfrans.

Varje metod har ungefär samma hållbarhet, men skiljer sig åt i den slutgiltiga effekten. Generellt sett väljer kunden vilken metod som ska testas, men i många fall kan personalen på salongen föreslå en lämplig metod. För att göra detta analyserar de först ögonfransarnas naturliga skick. Målet är att uppnå ett resultat som förlänger fransarna, gör dem fylligare, och som får ögonen att se större ut.

  • 1:1 är den vanligaste metoden, eftersom den ger det mest naturliga resultatet samtidigt som den är billigast. Här limmar man fast en konstgjord ögonfrans på en naturlig.
  • 2:1 ger dig tjockare och mer fylliga ögonfransar. Här limmar man fast två konstgjorda ögonfransar på en naturlig.
  • 3:1 ger ett spektakulärt resultat. Här limmar man fast tre konstgjorda ögonfransar på en naturlig.
  • 4:1 och 10:1 är precis som ovan metoder, men man limmar fast fyra respektive tio ögonfransar istället.

1:1-metoden involverar syntetiska fransar, fransar i silke, eller naturligt hår från sibiriska minkar. De andra metoderna använder främst naturligt hår eftersom det är lättare och inte tynger ner ögonfransarna på samma sätt.

Hur lång tid tar behandlingen?

En ögonfransförlängning tar lång tid och kräver tålamod, både av personalen och av kunden. Beroende på de naturliga fransarnas skick, den valda metoden, och personalens erfarenhet kan processen ta 2 – 3 timmar. Under hela tiden behöver kunden ligga stilla och blunda.

Ögonfransförlängning: Resultat

Resultatet syns inom 3 – 4 veckor. Effekten är helt beroende av dina naturliga fransars skick samt av hur behandlingen utförs. Under ögonfransens livscykel faller den av och ersätts av en ny. Detta är naturligt och kan inte förhindras. Därför är det viktigt att fylla på förlängningen med jämna mellanrum, minst en gång i månaden.

En ögonfransförlängning är med andra ord en hållbar metod att få vackra ögon. Om behandlingen utförs ordentligt kommer fransarna tåla:

  • intensiv ansträngning
  • svett
  • bad i pool eller hav
  • bastu
  • smink och sminkborttagning, förutom vattenfast mascara. Vattenfast mascara har nämligen hög hållbarhet och är därmed svår att tvätta bort utan att skada de naturliga ögonfransarna.

Vem kan göra en ögonfransförlängning?

Ögonfransförlängning är en perfekt behandling för den som vill ha tjockare och mer fylliga ögonfransar på ett naturligt vis. Oavsett vilken metod du väljer blir effekten märkbar och långvarig. Behandlingen är populär hos aktiva kvinnor och hos de som vill spara tid på morgonen (sminkning) och kvällen (sminkborttagning).

Ögonfransförlängning: Nackdelar

Känsliga ögon, sjukdomar, irritation och allergier är alla goda skäl att avstå från behandlingen.

Ta hand om förlängda ögonfransar

Om du vårdar ögonfransarna ordentligt kommer de inte att skadas. Såväl konstgjorda som naturliga fransar kan behandlas på samma sätt: med en skonsam tvål, gel eller micellärvatten.

Ögonfransförlängning: Pris

Att applicera konstgjorda ögonfransar är en tidskrävande process. Detta gör att priset tyvärr kan vara rätt högt, men det kan också variera beroende på salongens läge, personalens erfarenhet, samt vilken metod och material du väljer. Syntetiska fransar är billigare än mink, och 1:1-metoden är billigare än 3:1-metoden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*