Vad är semipermanent mascara?

Många tjejer börjar använda mascara redan i grundskolan. Vissa har inte hittat rätt trots flera års försök, andra håller sig till ett enda märke. Kanske borde de titta på semipermanent mascara istället? Läs vidare för att se vad det är, vilka som ska använda metoden, och vilka effekter du kan få!

Vad är semipermanent mascara?

Det här är en skönhetsbehandling som sker på salong. Man använder borstar för att applicera en formula som fäster vid ögonfransarna och håller sig där i 2 – 3 veckor. Formulan är vattenfast, kladdar inte, och täcker ögonfransarna på ett naturligt sätt. I de flesta fall orsakar den inte heller allergiska reaktioner.

Behandlingen tar 30 – 60 minuter. Den börjar med att man applicerar en förberedande rengöring. Sedan kammas ögonfransarna med en tunn borste, och bomull fästs vid både de övre och nedre ögonlocken. Detta är för att skydda huden mot fläckar. Sedan använder stylisten en metallapplikator för att applicera den semipermanenta mascaran på fransarna. När det är klart kammar hon igenom dem. Själva effekten beror på hur dina egna fransar mår från början, och hur många lager ni kommer fram till. Efter behandlingen får du med dig en borste hem, så att du varsamt kan kamma bort ögonfransar som fallit av.

Vem kan använda semipermanent mascara?

Det här är den perfekta behandlingen för alla kvinnor som vill spara tid på morgnarna. Den som ofta gnider sig i ögonen eller huden omkring borde däremot tänka om, för det är ett beteende som kan leda till värre skador.

Andra saker som talar emot semipermanent mascara är:

  • sjukdomar, irriterade ögon eller känslighet
  • om du nyligen genomgått kemoterapi
  • sjukdomar och ryckningar i muskler
  • lättretlighet

Effekter av semipermanent mascara

Generellt sett kan den här behandlingen ge ett tillfredsställande resultat, men inte ett beundransvärt sådant. Ögonfransarna blir tjockare, på samma sätt som om du använt en mascara. Om du drömmer om längre eller fylligare fransar är det här inte rätt metod för dig. Inte ens den med tunna ögonfransar uppnår en spektakulär effekt. Om du däremot har tjocka och starka fransar får du en vacker färg som gör att du slipper använda mascara varje dag. Oavsett vilken sorts ögonfransar du har tror vi inte att behandlingen är värd priset. En vanlig mascara med liknande egenskaper är ett bättre alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*