Vårda ögonfransarna: Behöver vi mer än bra mascara?

Många funderar nog inte särskilt mycket på hur man ska ta hand om ögonfransarna. Vi fokuserar mer på naglar, vård och hud. Nu är det dags för förändring! Vet du vad som krävs för att ögonfransarna ska växa sig långa, fylliga och vackra?

Näsan är inte ansiktets fokuspunkt. Först ser vi en persons ögon, där alla känslor och outtalade ord speglas. Vackra ögon är en kvinnas bästa hemlighet, vilket är anledningen till att många använder mascara på daglig basis. Tyvärr glömmer vi ofta att vård av fransarna är minst lika viktigt som deras utseende.

Hur och varför tar vi hand om fransarna?

Om vi inte förser ögonfransarna med näringsämnen, vitaminer och mineraler försämras deras skick. Detta leder till att vi tappar fransarna eller att de växer på ett onaturligt sätt.

Mascara kan inte bota tunna och korta ögonfransar, bara dölja problemet tillfälligt. Endast ett balsam kan bota tillståndet ordentligt, men en mascara av god kvalitet kan uppnå nästan samma resultat och förbättra ögonfransarnas skick.

Regler för vård av ögonfransar:

  • Använd en skonsam sminkborttagning
  • Gnugga dig inte i ögonen vid sminkborttagning, eftersom detta förstör ögonfransarna
  • Ät tillräckligt med vitaminer, zink, silikon, protein, aminosyror osv.
  • Använd inte vattenfast mascara eftersom detta tynger ner fransarna

1. Ögonfransserum

De små hårstråna runt ögonen som vi målar med mascara varje dag behöver stöd i form av ett balsam. Vilket ögonfransserum är bäst och förtjänar vår investering?

Det är bäst att utgå från andras rekommendationer. Du kan läsa på olika internetforum och ta hjälp av andras recensioner. Ett bra ögonfransserum är effektivt, lättanvänt och säkert att använda. Det viktigaste är att serumet inte innehåller skadliga ingredienser. Vi vill ha vårdande och förnyande ingredienser som stimulerar fransarnas tillväxt. Det bästa är serum med en tunn applikator som gör att man kan nå varje frans. Systematisk applicering är nyckeln till ett bra resultat.

2. Den bästa mascaran

En bra mascara ska återfukta ögonfransarna. Vilken mascara är bäst, och vilken tynger inte ner våra fransar?

Först av allt kan du sluta använda vattenfast mascara. Eftersom den är svår att tvätta bort orsakar den större skador på fransarna. Numera är det lätt att hitta en hållbar mascara som inte är vattenfast. Borsten är förstås också viktig. Det bästa valet är en elastisk och hypoallergen spiralborste i silikon. Ju mindre alkohol, paraffin och parabener mascaran innehåller, desto bättre är den förmodligen. Försök välja en produkt med naturligt vax, mineralpigment, och ett flertal oljor och extrakt. Dessa ingredienser bidrar nämligen till att vårda ögonfransarna under hela dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*