Vilket ögonfransserum ska jag välja?

Ögonfransserum kan ha olika syften och egenskaper: förlänga fransarna, öka volymen, eller förhindra avfall. I många fall kombinerar produkten olika egenskaper för att ge dig mesta möjliga fördelar och effekter. Det finns dock fler saker du behöver komma ihåg när du ska köpa ett serum. I den här artikeln får du svar på alla viktiga frågor.

Effekter

Ett bra ögonfransserum är ett serum som ger det önskade resultatet. I början kanske du inte märker något resultat, men ge inte upp för det. Två veckor är det minsta man behöver för att märka någon effekt! I de flesta fall är tillverkaren tydlig med hur lång tid det dröjer. Var noga med att följa instruktionerna och inte hoppa över någon behandling. Ett enda slarv kan göra att fransarna inte blir längre, tjockare och fylligare förrän långt senare.

Applicering

Det serum du väljer bör vara lätt att använda. Ett serum appliceras med en tunn borste eller mascaraborste. Med en vanlig borste målar du en linje precis ovanför ögonfransarna. På så sätt förser du håret och rötterna med viktiga näringsämnen. Om du använder en mascaraborste påminner processen mer om att applicera mascara. Serumet förbättrar ögonfransarnas utseende. Tyvärr verkar det inte lika bra när det gäller att förbättra fransarnas inre struktur, så mascarametoden är enbart ett sätt att styla fransarna.

Ingredienser

Ett ögonfransserum bör innehålla ingredienser som inte orsakar irritation, till exempel på grund av fel sammansättning av näringsämnen. Serumet bör dessutom innehålla återfuktande, lugnande och förnyande ingredienser. Målet är förstås att ge dig de läckra fransar du alltid har drömt om. Beroende på just dina behov kan det innebära längre fransar, ökad volym, reparation, eller en ändrad färg. Kanske en kombination av alltihop!

Säkra serum

Framför allt ska ett ögonfransserum naturligtvis vara säkert att använda. Det får inte orsaka allergiska reaktioner eller irritation. Förutom att kontrollera ingredienserna måste du vara försiktig när du applicerar serumet. Var noga med att inte få serumet eller borsten i ögat! Gravida, ammande och omyndiga får inte använda serumet. Du bör inte heller använda produkten efter dess utgångsdatum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*