Ögonfranslyft

Förutom förlängningar och färgning finns det ett till sätt att få snyggare ögonfransar: att lyfta dem. Under behandlingen böjs dina egna fransar och får en förbättrad form. Effekten varar i upp till åtta veckor. Hur går behandlingen egentligen till, och vad blir resultatet?

Vad är ett ögonfranslyft?

Med hjälp av ett par olika produkter kan man lyfta fransarnas rötter och förbättra deras form. Produkterna gör att fransarnas struktur förändras, stärks och vårdas. Eftersom ett franslyft inte tynger ner eller försvagar naturliga fransarna är det ett bättre val än andra behandlingar.

Behandlingen

Ingreppet tar 45 – 60 minuter. Den smärtfria behandlingen inleds med att behandlaren placerar små skydd under dina ögon. Sedan använder de silikonformar för att forma dina ögonfransar. Formarna har olika storlekar för att passa alla sorters ögonfransar och för att ge dig rätt resultat. Ju kortare fransar du har, desto mindre formar behövs (så att man kan nå fransarnas rötter). Sedan viras fransarna runt formen och två geler appliceras. Den första påverkar fransarnas struktur. Det cystein som finns i fransarna flyttar på sig, vilket gör att formen förändras. Den andra gelen vårdar fransarna och stimulerar deras tillväxt. Varje gel får verka i 15 – 20 minuter innan den tvättas av. Till sist kan behandlaren applicera ett återfuktande serum, en fixerande produkt, eller ett balsam med keratin. Det senare får du med dig hem, för att använda i upp till en vecka efter behandlingen.

Du kan göra ett ögonfranslyft var 4 – 6 vecka (det är så lång tid fransarnas växtcykel varar).

Resultat

Efter behandlingen får du slående volym, längre fransar, en ordentlig återfuktning och vacker glans. Fransarna blir både snygga och mjuka. Effekten bör hålla under fransens hela livscykel, vilket är upp till åtta veckor, men alla fransar växer förstås inte likadant. Den bästa effekten varar i ungefär 4 – 6 veckor.

Kritik

Även om ett ögonfranslyft inte försämrar fransarnas skick finns det vissa saker att ha i åtanke. Den med mycket glesa eller ömtåliga fransar kanske ska undvika behandlingen, precis som människor med ögonsjukdomar och allergier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*